Moise Guran: “Adio, Grecia! Colapsul acestei ţări e inevitabil”

Foto: evz.ro
Foto: evz.ro

Grecii au spus “nu” măsurilor de austeritate propuse de creditori. Peste 61% dintre cetățeni au respins reformele ințiate de oficialii europeni.

În timp ce premierul grec Alexis Tsipras a calificat rezultatul referendumului drept o “pagină glorioasă din istoria Europei”, sperând să obţină o ofertă mai bună din partea creditorilor, jurnalistul Moise Guran susţine că, în urma rezultatelor referendumului,  este inevitabil colapsul Greciei.

Conform jurnalistului, Grecia a ieșit din zona euro încă din 28 iunie,  atunci când Banca Centrală Europeană a decis plafonarea liniilor de finanțare ceea ce a și dus imediat la închiderea băncilor și la limitarea retragerilor de cash.

Referitor la Tsipras, Moise Guran consideră că scopul referendumului a fost obţinerea unui vot popular de susţinere pentru premierul grec.

În plus, Grecia s-a scos singură din zona euro şi a transmis un puternic semnal anti-european, iar Europa trebuie să se concentreze acum asupra celorlalte țări membre. Liderii europeni trebuie să dea un mesaj ferm cui mai vrea să voteze partide antieuropene, indiferent că sunt marxiste, leniniste, rasiste:  “cine o mai face ca grecii, ca grecii o să ajungă!”, mai  adaugă jurnalistul pe Biziday.

 

 

Leave a Reply