Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – una de aur, două de argint și o alta de bronz – la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI ), care s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Alexandru Velea (clasa a XII-a/ Liceul de Informatică ‘Tiberiu Popoviciu’ din Cluj-Napoca), laureat cu argint la ediția precedentă, și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur, informează Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), printr-un comunicat de presă.

Rareș-Darius Buhai  (clasa a XII-a/ Colegiul Național ‘Liviu Rebreanu’ din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București) au obținut medalii de argint, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa  (clasa a X-a/ Liceul Teoretic ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui).

La cea de-a XXII-a ediție a CEOI au participat 44 de concurenți din zece țări.

Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

Leave a Reply