Bănicioiu: ”E important că medicamentele se aliniază la cel mai mic preț european”

Bănicioiu: ”E important că medicamentele se aliniază la cel mai mic preț european”

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, la Iași că nu înțelege îngrijorarea unor persoane, odată cu intrarea în vigoare a măsurii privind ieftinirea medicamentelor. Medicamentele se reduc de miercuri cu 20%, după ce a intrat în vigoare noul catalog al prețurilor.

“Am vorbit cu toate companiile producătoare, inclusiv cu compania de stat Antibiotice de la Iași și toate trebuie să se conformeze. În primul rând, interesul este ca România să nu plătească mai mult decât trebuie pentru medicamente. Iată că odată în 25 de ani se întâmplă să scadă prețul la medicamente și văd că e foarte multă panică în rândul unor oameni. În primul rând este bine că nu cresc prețurile, că eram învățați să crească de la an, la an. În al doilea rând mai și scad. Toți trebuie să înțeleagă că acest demers al statului român este legitim și dat de contextul socio-economic. Producătorii trebuie să înțeleagă că dacă atâția ani au câștigat mai mult, poate anul acesta o să câștige cât trebuie, cât e corect”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a promis că va merge personal în câteva farmacii din Iași pentru a vedea dacă este aplicată măsura privind reducerea prețului la medicamente.

 

Leave a Reply