AUTOSTRADA Comarnic – Brașov: Ce DECIZIE importantă a luat Guvernul

Autostrada Comarnic Brasov
Autostrada Comarnic Brasov

Cel mai probabil, autostrada Comarnic – brașov va fi construită cu bani de la bugetul de stat, singura soluție în momentul de față, a spus ieri premierul Victor Ponta. „E clar din punctul meu de vedere că soluţia iniţială, parteneriatul public-privat, pe care eu o consideram cea mai bună pentru că era realistă, nu poate fi realizată în lipsa unui consens politic, altfel păţim cum am păţit cu Bechtel, adică o începem noi şi vin ceilalţi şi o opresc”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

Acesta a declarat că autostrada figurează în masterplanul aprobat de Comisia Europeană „şi probabil că o facem din buget, dar din buget înseamnă să avem bani”.

Ponta a spus că nu dorește să își asume să semneze o hotărâre „care la anul sau peste doi ani să aibă soarta Autostrăzii Transilvania. Uitaţi-vă că Autostrada Transilvania trebuia să fie gata în 2008 sau 2009 şi abia acum am repornit-o noi şi va fi gata la anul”, a mai spus Victor Ponta.

Guvernul a încercat să realizeze această autostradă printr-un contract de concesiune, câștigătorul licitației fiidn consorțiul Vinci – Strabag – Aktor.

Contractul nu a fost însă nici până acum semnat, din cauza, se pare a faptului că constructorul nu a găsit resursele financiare.

Pe de altă parte, o decizie a Eurostat obligat statul să rezerve în buget sume care să acopere integral costurile autostrăzii, în condițiile în care s-a calculat că banii colectați din taxa pentru trecerea autostrăzii nu vor acoperi costurile cu construcția.

 

Leave a Reply